26 augusti 2018
14:15

Gamlestaden FF

Vinst när serien drog igång igen!

Äntligen dags för tävlingsmatch igen! Vi begav oss till Bläsebovallens konstgräs, som dagen till ära omgärdades av en ganska så stor publik och en massa soppåsar. Mattan var inte i något bra skick och här får förvaltningen göra en insats, då det är en stor skaderisk.
Vi hade en bra trupp på plats och startade med följande elva: Philip - Mattias, Jojje, Olsson, Rinman - Johan, Saman, Larsson - Robin, Tobbe, Itian Avgörare: Hoang, Glenn, Greg, Söderqvist, Tommy

FÖRSTA HALVLEK
Den tillsatta domaren var inte på plats matchstart och när vi ringde honom så sa han att han inte dömt på 5 år. Syrianskas tränare får tag i domartillsättaren som snabbt skickar ut en domare och ca 30 min efter utsatt matchstart är matchen igång.
Oklart hur mycket detta påverkade, men det var en väldigt sömnig tillställning i första halvlek. Vi har dock en fin målchans omgående då Robin är igenom men målvakten räddar. Ca 10 min in i matchen så har även Itian ett bra skott som smiter tätt över ribban.
Syrianska å sin sida har ett par fina distansskott som Philip håller utan problem.
Vi gör inte riktigt jobbet på mitten och i anfallet i första halvlek och hamnar ofta fel. Spelmässigt så är det väldigt mycket felpass och individuella misstag, bla när vi har ett 4 mot 1 läge precis i slutet av halvleken.
Allt spel går genom Rinman, som visserligen inte gör det dåligt, men det var inte vad vi kom överens om innan matchen.
Syrianska rullar boll fint, men saknar kanske spetsen för att hota på riktigt. Trots våran svaga halvlek så är vi fortfarande med i matchen, mycket pga backlinjen.

ANDRA HALVLEK
Tycker vi har ett bra snack i paus och vi vet att vi kan mycket bättre. Vi börjar också bättre, men matchen är samtidigt sönderblåst, så det är svårt att hitta en bra rytm. I första halvlek drar vi på oss 3 gula och 1 i andra, vilket är olikt oss. Olsson av alla är uppe 2 gånger om och avslutar, men ett avslut går i en motståndarpung och ett räddar målvakten. Tobbe har ett skott som går tätt utanför.
Efter 10-15 min av andra så tappar Syrianska orken och det blir jätteytor på deras planhalva, som vi inte är sena att utnyttja. I minut 65 så passar Hoang till Tobbe som kyligt avslutar, 0-1! Vi fortsätter att komma i våg efter våg på havet och i minut 74 så tar sig Tobbe karaktäristiskt förbi sin motståndare och är fri med målvakten men gör det oerhört smarta draget att spela in bollen framför mål, där Hoang kan lägga den i öppet mål, 0-2!
4 minuter senare så slår Tobbe in en boll som han knappt vill ska gå fram men Robin krigar på och bollen rullar retfull in i mål, 0-3!
Saman lyckas dessutom göra 2 mål som felaktigt döms bort för offside.

SAMMANFATTNING
En match där vi inte spelar på topp men ändå får 3 välförtjänta pinnar. Backlinjen och Philip svajar dock aldrig utan håller en jämn nivå matchen igenom.
Det viktigaste denna match var dock resultatet och det får vi med oss och kan se framemot en spännande höst!

Matchens GaFFlar

Olsson: Trots att han kom direkt från en flygresa så gör han 90 riktigt starka minuter. Är taggad och deltar tom i ett par offensiva räder. Sprider en trygghet i försvaret.

Tobbe: Har haft bättre spelmässiga insatser. Men är inblandad i alla 3 målen och avgör matchen så sett. Förspelet till 2-0-målet är matchens prestation.

Philip: Gör kanske inga jätteräddningar. Men han hindrar situationer från att uppstå genom att aldrig släppa en retur och hela tiden vara rätt placerad. Märks att den här gubben tränar ofta.